HTML

Egy jobbik jövőért!

Elméletek, ideológiak, aktuális események kommentálása. Ütköztessük a véleményeket, és győzzön a Jobbik!

Friss topikok

  • Közöd?? (törölt): "Toleráljuk tizenéves lányok kényszerházasságát?" Hát ha valami jótestű tizenévest hozzám kénysze... (2009.11.25. 22:23) Az idegen az szép...
  • Közöd?? (törölt): Kun Béla a legnagyobb magyar, a szerencsétlen marha több mint 1000 esztendő harcai és egyébb blabl... (2009.11.25. 22:22) Ki a magyar?
  • Közöd?? (törölt): apa elgondolkozhatna miért is van az, hogy külhönban így is menni tudnak a dolgok, itthon meg csak... (2009.11.25. 22:19) Tanmese
  • Sváb: Köszi! Igyekszünk. (2009.10.02. 08:19) Bodonhely
  • Sváb: Nem. (2009.09.21. 09:17) Más faszával a csallánt...

Linkblog

November 4 - Szoci szülinap

2009.11.05. 21:42 Sváb

"Felháborítónak nevezte Horváth László, a Fidesz pétervásárai választókerületének elnöke, hogy a szocialisták Hevesben éppen november 4-én ünnepelték a párt huszadik születésnapját."

 

Kivételesen egyetértek a fideszes úrral, de azért azt megjegyezném, hogy mikor máskor ünnepelje az MSZP a születésnapját, ha nem akkor, amikor vérba fojtották a forradalmat?

Ezek az elvtársak legalább felvállalták, hogy igen, ők onnan jöttek...

Erőst remélem, hogy ez volt az MSZP utolsó születésnapja!

Szólj hozzá!

Jobbik nagygyűlés

2009.10.23. 19:56 Sváb

Most értem haza a Jobbik pesti rendezvényéről. Nagyon jó és felemelő volt, kiválló, feszes és érdekes programmal. Jó érzés volt érezni az összetartozást és újra átélni, hogy tulajdonképp miért is küzdünk nap-mint-nap.

Figyelve a beszédeket jó néhány dolog egyértelművé válhatott mindenkinek, akinek van füle a hallásra.

Morvai Krisztina beszédében egyértelműen üzent a volt MSZP szavazóknak, hogy bennünk nem az ellenséget kell látni, hanem azokat a testvéreket, ekik mindenkit befogadnak, akik felismerik az igazságot, és ráébrednek, mennyire kihasználták és elárulták őket a múltben.

Világos és egyértelmű lett, hogy nem fogunk lepaktálni senkivel sem, hanem harosan, eltökéleten és mindent bevetve küzdünk tovább az ellenséggel - bukkanjon fel az bárhol.

A nemzetközi jelenlétünk megerősödésének bizonyítékai is jól mutatták, hogy nem volt hiába való az elmúlt évek kemény munkája.

Győzni fogunk. Bármi áron és bárki ellen, mert már nincs hová hátrálni!

Szebb Jövőt!

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyar tüntetés demokrácia forradalom jobbik múlt jelen gárda civilizáció

Csornai választások - kampányfinis

2009.10.20. 15:31 Sváb

Hamarosan itt van a csornai időközi válsztás időpontja.

Meg kell húzni a kampány végét, az eddigi kis falvakban tartott lakossági fórumok után most jönnek a "nagy durranások"

 

Íme a program:

Szany

2009.10.26 Hétfő 18óra
Házasságkötő Terem

Jánossomorja

2009.10.27 Kedd 18 óra
Vendég Szegedi Csanád EP képviselő
Művelődési Ház

Mosonszentmiklós


2009.10.28 Szerda 18 óra
Vendég: Sárdy Barbara előadóművész
Kultúrház

Lébény

2009.10. 29 18 óra
Vendég: Vona Gábor a Jobbik elnöke
Művelődési Ház (SZÜV)

Bősárkány


2009.10.30 18 óra
Művelődési Ház

Kóny

2009.11.02. Hétfő 18 óra
Faluház
Vendég: Hegedűs Lóránt református lelkész

Csorna

2009.11.04 Szerda 18 óra
Alapfokú Néptánc Iskola ( Erzsébet királyné u. 13.)
Vendég: Vona Gábor a Jobbik elnöke

 

Szóval, program is, tennivaló is lesz bőven...

Szólj hozzá!

Címkék: politika demokrácia jobbik jelen csornai kampany 2009

Tanmese

2009.10.14. 10:51 Sváb

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy dolgos, istenfélő család.
Apa fát vágni járt, kereste a mindennapi betevőt.
Anya otthon volt, mosott - főzött - takarított, vigyázott a gyerkőcökre. Nem keresett pénzt, de Apa tudta, hogy a munkájára épp oly nagy szükség van, mint az övére.
Ott volt aztán Béla, Pisti, Józsi, meg a kis Kati.
Éldegéltek szépen, békességben, tisztességben. Jól beosztották a pénzt, amit Apa hazahordott. Jó részét Anya költötte el ugyan, de mindenkinek jutott meleg étel, ruha, néha egy-egy kis apróság. A gyerekek minden nap kaptak egy szem cukorkát. Néha oda-oda sandítottak a zacskóra, de tudták, hogy ennyi jár.
Egyszer aztán külhoni deák érkezett hozzájuk. Apa beszállásolta, Anya étket adott elébe, a gyermekek meg csillogó szemmel hallgatták a deak meséit.
Távoli családokról mesélt, olyan helyekről, ahol mindenki annyi cukrot eszik, amennyit akar, és az Apák és Anyák nem hatalmaskodnak a gyerekeken, hanem mindenki szava egyformán számít. A deák másnap elköszönt, de a szavai nagy soká cirköltek még Béla, Pisti Józsi és Kati fejében.
Szóvá is tették egy szép vasárnapi délután. Lettek nagy vita belőle, de aztán Apa - mivel szerette a családját - úgy gondolta, hogy megpróbálhatják ők is ezt a deák módit. Főként, miután Pisti kijelentette, hogy már mindenki, még a szomszéd Müllerék, meg a Prekovicsék is így csinálják.
Nosza, így lett, onnantól változott a rend. Mikor Apa hazavitte a pénzt, megszavazták, mire költsék. Apa új fejszét akart, mert a régi kezdett kicsorbulni, egyre nehezebben vitte a fát.
Anya új köntös szeretett volna, a gyerekek pedig még több cukorkát. Anya osztott-szorzott, és megegyezett a gyerkőcökkel, hogy minden nap palacsintát fog sütni, ha megszavazzák az új köntöst. A gyerekek beleegyyeztek, mert szerették a palacsintát, jól ment a napi egy doboz cukorhoz.
Meg is kapott mindenki mindent, csak Apának nem jutott fejszére.
Így ment ez néhány hétig.
Apa alig bírta a munkát, egyre kevesebb pénzt tudott hazahordani. Béla és Kati elhíztak, Pisti és Józsi esténként alig bírt aludni a fogfájástól. Anyának volt ugyan szép új köntöse, de az egyre kevesebb pénzből mind kevesebbet tudott költeni ő is.
Aztán egyszer Apának eltörött a fejszéje, és nem lett se cukor, se palacsinta, és a köntös is szakadozni kezdett.
Apa pedig elhatározta, hogy agyon fogja ütni a külhoni deákokat...

1 komment

Címkék: vicc demokrácia filozófia globalizáció koncepció jelen civilizáció

Ki a magyar?

2009.10.13. 10:58 Sváb

A minap egy baráti beszélgetésen felvetődött egy kérdés, miszerint ki dönti el ki a magyar?

Jöttek az érvek, miszerint kevert vérű nemzet, tatár dúlás, török hódoltság, ezer év háborúi nem sokat hagytak az eredeti népességből.

Elhangzott az is, hogy eredetileg is 7 törzs szövetsége (illetve a kabarok) alkották a magyarságot.

Próbáltuk megfogalmazni, mi is magyarnak lenni, ki is a magyar.

Kultúra? Hagyomány? Nyelv? Esetleg az a magyar, aki nem szereti a szlovákokat meg a románokat?

Vagy az a magyar, aki annak vallja magát?

Ez szerintem nem teljesen helyes definíció. Egy néphez való tartozás nem lehet csak önkéntes bevállaláson nyugvó elhatározás. Mert akkor ma magyar vagy, holnap német, jövő héten meg orosz? Persze az önkéntes vállalás nagyon fontos része a történetnek, de vannak feltételek, amiknek meg kell felelni, hogy a csoporthoz tartozhass.

Végül is született egy egész helytálló definíció:

Az a magyar, aki annak vallja magát, és a több, mint ezer esztendő harcai és történései által kialakított értékrend szerint él.

Lehet, hogy a különbség nem tűnik nagynak a definícióban, de szerintem markáns, és lényeges.

Szerintetek?

Nektek ki a magyar?

1 komment

Címkék: magyar filozófia globalizáció jelen civilizáció

Az idegen az szép...

2009.10.05. 09:50 Sváb

Afgánok lövöldöztek egymásra. Ez nem is lenne hír, ha az esemény valahol Kandahar kies utcáin, nem pedig Budapesten történt volna ma hajnalban.

Az idegen ugyebár szép, ezt tudjuk a liberálisok óta. A különböző - egymástól gyökeresen, alapjaiban eltérő - kultúrák teljesen egyenrangúak, őket megbecsülni kötelesség, sőt, egyenesen az emberi lét minimuma. Még akkor is, ha a kölcsönösség a nevezett kultúrában nyomokban sem fellelhető. Ha egy kislány csadorban jelenik meg az iskolában, az kultúrális másság, azt el kell fogadni, különben nácirasszista kirekesztő vagy. Ha napi öt alkalommal imádkozik Allahhoz, azzal sincsen semmi baj. Ha a hit egyértelmű része a dzsihád, a keresztények elpusztítása, vagy erőszakos térítése, akkor azt most el kell fogadnunk, vagy sem? Persze liberális barátaink szerint a végtelenségig tolerálnunk kell. De vajon hol van a tolerancia határa?

Toleráljuk-e a vallási bíróságokat?

Toleráljuk tizenéves lányok kényszerházasságát?

Toleráljuk a becsületgyilkosságokat?

Az afgán kultúra erőszakban, vérben és halálban oly bővelkedő születése rányomta a bélyegét a helyiek mentalitására, és ezt nem lehet levetkőzni. Ott, a kaukázus zord hegyei között az erőszak a mindennapok része, bevett módja a nézeteltérések és konfliktusok kezelésének. Tehát az afgán kultúra része. Akkor ez a mostani lövöldözést miért vizsgálja egyáltalán a rendőrség? Hiszen ők nem tettek mást, csak az afgán kultúra szokásai és hagyományai szerint rendeztek egy konfliktust. Tehát itt most nem bűncselekmény történt, hanem az afgán népszokások továbbélése, és gyakorlása!

1 komment

Címkék: magyar bűnözés igazságszolgáltatás civilizáció

Krisztián honlapja

2009.10.02. 08:17 Sváb

Takács Krisztiánnak elkészült a csornai választásokról szóló honlapja.

Ez a dizájn egész jó lett. Persze jobbat is lehetne csinálni, sok pézé' de a költségvetés sajnos limitált... (hogy finoman fogalmazzak) Hiába, no, nem vagyunk MSZP, hogy nem működő projekteknek rittyentsünk csilli-villi honlapot

(lásd még: http://vastagbor.blog.hu/2009/09/29/fizetjuk_a_fantomnegyed_honlapjat )

Inkább működő projektekhez csinálunk kevésbé csilli-villit.

 

http://www.jobbcsorna.eoldal.hu/

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp választások jobbik támogatás jelen csornai kampany 2009

Bodonhely

2009.09.29. 14:50 Sváb

November 8-án időközi országgyűlési választások lesznek Csornán. Mi Takács Krisztiánt indítjuk a választásokon. Úgy alakult, hogy tagja lettem a kampánycsapatnak, így talán egy kicsit törleszthetek a régi adósságomból, és jobban körbejárhatom a Győr környéki falvakat. Sokfele voltam már a világban, de ennek a közeli régiónak az aprófalvas övezete eddig valahogy kimaradt.

Múlt héten Bodonhelyen volt egy fórum. Ketten tartottuk, jól sikerült. Szép kis falu, olyan igazi nyugodt, otthonos vidéki hangulatot sugárzott. Amennyire meg tudtam ítélni, a lakói rendesen karban is tartották, prosperáló képet mutatott. Ennek ellenére van probléma erre is bőségesen. Érdeklődő, aktív látogatóink voltak, igen élveztem, hogy nem csak mi beszéltünk, hanem rendes, tartalmas társalgás lett a dologból. Olyan témák jöttek fel, mint a Rába szennyezése, ami az ittenieknek nem egy elvont történés a tévében, hanem sajnos a napi valóság. Megvan a hangulata ezeknek a viszonylag kis létszámú összejöveteleknek, teljesen más, mint egy nagy, negyven - ötven fős gyűlés.

Most pénteken is lesz fórum, remélem, az is legalább ilyen jól fog sikerülni. Érdemes megkukkantani ezt a linket:

www.agibod.fw.hu/

2 komment

Címkék: politika választások jobbik csornai kampany 2009

Párbeszéd

2009.09.21. 09:21 Sváb

Szombat délután az alábbi párbeszédet volt szerencsém végighallgatni az ablakból:

Szereplők:

Nő, 50 körli dauerolt haj, otthonka szerű öltözék

Férfi: szintén 50 körüli, sörhas, melegítő

 

Nő: Szia, te vagy Sanyi?

Férfi: Nem.

Nő: Ismered a Sanyit?

Férfi: Nem.

Nő: Nem láttad merre ment a Sanyi?

Férfi: Nem láttam. Talán arra...

 

Nem tudom, meglett-e végül Sanyi, de ezek után remélem...

Szólj hozzá!

Címkék: vicc jelen

Ismét egy Sztojka...

2009.09.14. 14:31 Sváb

Hiába, no, népes család ez! És hogy nem csak a nevük, hanem bizonyos hajlamaik is közösek, azt igazolni látszik a Pesterzsébeten történt gyilkosság is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a jóarcú úriember húsz rúgással ölt meg egy embert, aki rájuk merészelt szólni, hogy tán nem kéne verni az eladót a boltban.

Munk Vera, Mohácsi Viki, valami komment?

Ráadásként még két Sztojka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ők is minden bizonnyal hasznos tagjai társadalmunknak.

Mit is köszönhetünk nekik? A felsőnek Marian Cozma halálát, a lentinek meg "csak" egy kis adócsalást...

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés roma cigány igazságszolgáltatás jelen

Más faszával a csallánt...

2009.09.11. 08:41 Sváb

Három dolog verte ki a biztosítékot tegnap nálam.

1,

Hamarosan megnyílik a Barátság park. Szépen kicsinosították, van rajta focipálya, lelátó, kis épület meg minden, ami kell. Mondjuk kiváncsi leszek majd arra, mennyire lesz kihasználva, lévén, hogy nem fedett, de reméljük jó lesz. Ami felvágta a vérnyomásomat, az az átadása körüli anomáliák. A park a város pénzéből épült. Ha a polgármester adná át, akkor nem is lenne semmi gond, lévén ő a város első embere. De mi a bánatos fütyit keres itt a komplett Fidesz vezérkar?

Ehhez azért pofa kell, hogy várospénzen Fidesz kampányrendezvényt tartsanak.

2,

Kezembe került a Győri Hét

Ennél szarabb pártlapot csak egyet láttam eddig. A cikkek 30%-a a Fideszt fényezi, 30%-a a kormányt ekézi.Időnként saját magával is ellentmondásba keveredik, amikor az egyik cikkben Győr gazdagságáról áradoznak az újságírók, a másikban pedig sírnak, mind a vett malac! A maradék 40% meg reklám, egyéb cikk és programajánló. Ja, és még az állatkertes cikkbe is sikerült Borkai méltóságos polgármester urat becsempészni egy negyed oldalas kép erejéig.

3,

Győri Tükör. Na ez az a pártlap, ami még az előzőnél is szarabb. Kábé, mint a fenti, csak vörös kivitelben. Szinvonaltalan cikkek, zsibbasztóan unalmas bikfanyelvű interjúk. Apropó, ha már valaki interjút készít a főnökével, legalább arra figyeljen, hogy ne legyen TELJESEN TISZTÁN kivehető a lucskos nyelvcsapások hangja, ahogy a seggét nyalja az interjúalanynak...

Ennek az impresszumában az szerepel, hogy ez a Népszabadság melléklete. Nomármost a Népszabadság-Táncsics alapítvány-MSZP-Közpénzek vonal mentén haladva hamar eljutunk oda, hogy ezt a szart is én fizettem. Feltételezem, nemcsak Győrt boldogítják ezzel a szenylappal, így az ára eléggé magas lehet.

Szóval a tököm televan már ezzel a tempóval, hogy az urak az én pénzemből intézik a kampányukat is. A Jobbiknál pl. a mostani csornai időközire zsebből dobjuk össze a költségeket.

3 komment

Címkék: politika mszp fidesz önkormányzat győr korrupció támogatás

Egy hős a Brigantik között

2009.09.07. 12:30 Sváb

 Megnéztem Tarantino új filmjét, a Becstelen Brigantikat. Már értem, miért ekkora siker ez a film Németországban. A történet ismert, nálam jóval avatottabb kritikusok cincálták már darabjaira, erre nem is akarok karaktert vesztegetni.

Egyetlen momentumot emelnék ki az egészből, a film egyetlen igazi, önzetlen, önfeláldozó "amerikai értelemben" vett hősét.

Amikor Aldo és bandája rajtaütnek egy német szakaszon, már csak három életben marad német katona térdepel az erdő avarján, miközben körülöttük zsidők skalpolgatják kedélyesen a hullákat. Az őrmestert pécézik ki maguknak, és követelik, hogy mutassa meg nekik a szomszédos német őrjárat pozícióját.

Az őrmester ezt megtagadja, noha tudja, hogy ezért egy baseball-ütővel fogja agyonverni a "medve-zsidó".

Ezután hangzik el az alábbi rövid párbeszéd a medve-zsidó és az őrmester között. Az amerikai rábök a német zubbonyán függő vaskeresztre:

- Ezt miért kaptad? Zsidóölésért? - kérdezi megvetően

- Nem - feleli az őrmester - Bátorságért.

BUMM - lecsap a baseball ütő, és az önmagából, minden emberségéből kivetkőzött sorozatgyilkos szörnyeteg újabb áldozata péppé vert koponyával fekszik a földön.

Talán ez az eddigi legerőteljesebb ábrázolása annak, hogy minden ember egyenlő, nincsenek kiválasztott fajok, amelyek tagjai eredendően csak jóságos, légynek nem ártó áldozatok lennének. Ez a pár másodperc helyre tudja rakni hatvan év retorikáját, ravasz és körmönfont nyomásgyakorlását. Világosan megmutatja, hogy az elvetemültség igenis mindenkiben ott rejtőzik, mint ahogy a bátorság is. És lehet, sőt kell is erről beszélni, nincsenek "tabu" népek.

Bár erről a palsztinok tudnának mesélni...

Szólj hozzá!

Címkék: média film német usa hős tarantino világháború jelen

Megvannak a gyilkosok?

2009.08.27. 08:05 Sváb

Állítólag elfogták a sorozatgyilkosságok elkövetőit. Még az is lehet, hogy így van. Mindenesetre két érdekes cikkre hívnám fel a figyelmet, ami így egymás után kissé érdekes:

http://index.hu/tudomany/biotech/2009/08/19/hamisithato_a_dns-minta/

http://index.hu/bulvar/2009/08/25/dns-bizonyitek_a_romagyilkossagok_gyanusitottjai_ellen/

Szóval hogy is van ez?

A jobboldali elfogultsággal aligha vádolható Indexen megjelenik, hogy jobboldali elfogultsággal szintén nem vádolható izraeli tudósok bizonyítják a DNS minta hamisíthatóságát, majd egy-két hétre rá a magyar rendőrség erre hivatkozik.

Ez különösen érdekes azok után, hogy Draskovics úr a minap olyan csúnyán beégett azzal a bizonyos robbanthatós videóval.

Ezek után hihető az állítás?

Szólj hozzá!

Címkék: média politika roma cigány igazságszolgáltatás

A hatodik...

2009.08.25. 16:35 Sváb

A Szonda Ipsost senki nem vádolhatja a Jobbik iránti elfogultsággal, sőt! A többnyire politikai megrendelésre dolgozó közvélemény-kutatók honlapján érdekes eredményre bukkanhat a kedves olvasó:

www.szondaipsos.hu/site/a-magyar-tlagpolitikus-meg-t-l-se-29-pont-el-gs-ges-421/

Ha Vona Gábort már itt is a 6. legnépszerübb politikusnak hozzák, megelőzve olyan "nagyágyúkat", mint Kövér és Lendvai akkor valami megváltozott. Új szelek fújnak, vihar készül...

Ha már ezek a politikai ölebek sem tudnak valamit teljesen letagadni, akkor egy valóban független felmérés vajon mit fog kimutatni? Mit fog kimutatni az egyetlen igazi releváns felmérés, amit országgyűlési választásnak hívnak?

A Szebb Jövő elkezdődött!

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyar demokrácia jobbik koncepció

Egészségedre!

2009.08.24. 08:13 Sváb

Mai rövid hírünk:

Jövőre ismét 5 milliárd forinttal készül kevesebbet költeni a Pénzügyminisztérium az egészségügyre.

Nagyapám szeptember közepére kapott időpontot kivizsgálásra, júliusban.

Ez most vagy ekkora idiotizmust és hozzá nem értést jelent, vagy egy tudatosan cinikus és aljas húzás.

Melyik a jobb?

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyar győr egészségügy

Egy híjján 20

2009.08.17. 09:36 Sváb

A győri önkormányzat méltón készül megünnepelni augusztus 20.-át, államalapításunk emléknapját.

Lesz itt koszorúzás, Istentisztelet, ünnepi koncert, miegymás.

De miért 19.-én???

20.-a ünnep, erre van szentelve, az összes másik városban akkor tartják az ünnepséget!

Vagy talán választott vezetőink minél elöbb le akarják tudni a kötelező köröket, és menni pihizni egy kicsit a jól végzett mutyizás akarom mondani munka után?

Ebből elég jól látszik, mennyire veszik komolyan nemzeti ünnepünket, mennyire őszinték a szavaik, amikor magyarságról, hazáról és nemzetről beszélnek.

Kommunista tempó ez a javából; elmondják ami le van írva, de bele sem gondol, mit mozog a szája...szégyen...

Szólj hozzá!

Címkék: magyar önkormányzat győr jelen

Brüsszel

2009.07.31. 15:04 Sváb

Három képviselőnk már egy ideje Brüsszelben van, és ott dolgozik azon, amit megígért.  Jobbiknak egyébként egy furcsa sajátossága, hogy azt csinálja, amit megígért - talán ezért is olyan félelemkeltő egyes politikusok körében? - és ezekről tájékoztatja is az embereket. Más pártoknál ez legtöbször kimerül abban, hogy csak tájékoztatnak, de nincs mögötte tett.

No, de miröl is tájékoztatnak?

 

Itt van, lássátok feleim szümtükkel:

https://www.youtube.com/watch?v=B0zE-WbC7OM

 

Most két hét nyaralás következik, addig is:

 

ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT!

Szólj hozzá!

Címkék: média jobbik jelen

Mi a gond a Fidesszel?

2009.07.29. 09:10 Sváb

Széles kapu, széles út – néhány gondolat a Fidesz elvhűségéről

 
Az egy zászló – egy tábor bomolni látszik. Kicsit merész állításnak tűnhet mindez annak fényében, hogy a Fidesz épp most nyerte meg az EP választásokat, méghozzá akkora arányban, hogy az egész Európában egyedülállónak számít. A repedések a monoliton azonban már látszanak, és noha most még hajszálvékonynak tűnnek a hajnali fényben. A kormányzás hidege-meleg megteszi majd a magáét, és darabjaira hullik a talmi módon csillogó tákolmány.
A Fidesz ugyanis folyamatosan, elvtelenül és gátlástalanul váltogatja az identitását, épp úgy mint más a köpönyegét. A kis, mindennapi hazugságok és lopások felett hunyjunk szemet nagyvonalúan, hiszen ki emlékszik már a bányákra, szőlőkre, Ezüsthajókra, miközben lenyúlják az MVM-et, a pécsi buszokat és völgyhidakat, szántóföldi alagutakat! De azért akadnak páran, akik emlékeznek. A nagyobb rossz nem teszi meg nem történté a kisebb bűnöket!
 
Tekintsük át nagyon röviden az elmúlt évtizedek ideológiai kalandozásait:
 
„A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus
– Orbán Viktor”
 
1988 – 1995 Fiatal Demokraták Szövetsége
Liberális-radikális éra, avagy a lelkes kezdetek.
 
Ebben az időszakban a Fidesz radikális és liberális értékrendet képviselt. Orbán Viktor emlékezetes beszéde Nagy Imre újratemetésén forradalmi lépésnek tűnő mozzanat volt. A minap nyilvánosságra hozott – bár korábban is sejthető – ügynöklisták fényében valószínűtlennek tűnik, hogy az MSZMP ne ismerte volna a jó előre a beszéd szövegét. A párt képviseltette magát a Kerekasztal tárgyalásokon (Orbán Viktor, Kövér László, Fodor Gábor). Ez a mindenféle legitimációt nélkülöző tárgyalássorozat, ami lerakta a magyarországi változások alapjait, nem tekinthető egy valódi, elvhűen radikális és liberális párt eszmerendszerével összeegyeztethetőnek.
 
„Ha a választásokon csak pártok indulhatnak - amit helytelenítenék -, akkor kényszerűségből talán létre fogunk hozni egy választási pártot, amit azonban a választások után sürgősen feloszlatunk." [...] "A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf és Wéber Attila . Őket változatlanul barátaimnak tartom, de egyszersmind politikai ellenfeleimnek is
– Orbán Viktor, HVG, 1989. augusztus 26”
 


1995 – 2003
Fidesz – Magyar Polgári Párt
A Konzervatív fordulat, avagy az első köpönyegcsere.
 
1994 nagy zakót hozott a Fidesznek. Ekkor tudatosult többekben, hogy a liberális vonulat nem jelent megfelelő mozgósító erőt a kormányzás megragadásához, márpedig Orbán Viktornak ez kizárólagos célja volt már akkor is. A „konzervatív fordulat” volt az első, amikor a Fidesz hajója gyökeresen új irányba fordult. Ekkor többen távoztak a pártból, többek között Fodor Gábor. (aki aztán persze hamar megtalálta az alkatának leginkább megfelelő alakulatot, de ez már egy másik történet) A mondás szerint „aki fiatalon nem liberális annak nincs szíve, aki idős korában nem konzervatív, annak nincs esze” Való igaz, az emberek felnőnek, módosul a gondolkodásuk, világnézetük, de nem egyik napról a másikra! (most tekintsünk el Pál apostol példájától, mert nem valószínű, hogy Orbánékat a Szentlélek térített volna jobb belátásra. Ha földöntúli erőt keresünk az események mögött, maximum a Mammont találhatjuk ott.) Itt pedig egy fellülről vezérelt, komoly hatástanulmányokkal és politikai számításokkal megtámogatott világnézeti váltás következett be.
Az akció sikerült, a Fidesz (többek között az MDF-el szorosan együttműködve) kormányra került.
 
„...összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. – Orbán Viktor, pécsi kongresszusa, 1992. május”
 
 
2003 – Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
Egy a zászló, egy a tábor? – a populista fordulat
 
A 2002-es választási vereség után ismét gyökeres fordulatot vett a Fidesz erkölcsi-ideológiai világnézete. A hajó most a populizmus gátlástalan vizeire evezett. Jóléti ígéretek tömkelegével bombázták a szavazókat, polgári körök jöttek létre, amelyek szervezetten hajtottak végre civil kezdeményezésnek álcázott akciókat a párt érdekében. Ezzel párhuzamosan a pártvezetés minden hatalma Orbán Viktor kezében öszpontosult, azóta is ő hoz meg minden személyi döntést. Ezzel lezárult az a folyamat, ami az eredeti hattagú testület által irányított liberális pártból egy egyszemélyi vezetéssel kormányzott merev, személyi kultuszra épülő, létezésének egyetlen okaként a hatalom megszerzését definiáló tömörülés lett. A populista fordulat azonban nem jött be, a Fidesz ismét vereséget szenvedett. Hiába, no, az elvtársakat nehéz megverni hazai pályán! Pedig, Isten látja a lelküket, ők mindent megtettek, még Pozsgay Imrét és Szűrös Mátyást is bevették a soraikba, de hiába!
 
„…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés.
– Orbán Viktor Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4”


2010-ben, 8 év MSZP-SZDSZ regnálás után, amelynek kártékonyságához csak a Bach-korszak fogható ismét ők következnek majd. Ez nem a Fidesz érdeme, ez az MSZP bukása.
A múlt tükrében mit is várhatunk tőlük?
 
„Aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik...  – Orbán Viktor 1993”
 
Húsz esztendő, ebből négy év kormányzás, három, egymástól lényegében különböző elvi-ideológiai meggyőződés és ugyanazok az emberek. Olyan emberek, akik rezzenéstelen arccal hirdették a liberális-szabadelvű gondolatokat, majd a konzervatív eszmékkel azonosultak, míg végül demagóg, populista ígéretek özönével árasztották el az országot. Az egyetlen, ami állandó a képletben, az a nyers, leplezetlen hatalomvágy.
 
„A hatalom célja a hatalom maga – George Orwell”
 
Várhatunk-e ezektől a levitézlett szerencselovagoktól tetterőt, akaratot, jóindulatú, de határozott cselekvést? Képesek-e azok, akik húsz éve a hatalomból és a hatalomért élnek, megmenteni az országot, megtenni azt, amit kell, még akkor is, ha fáj, akkor is, ha személyes érdekeiket sérti? Képesek-e azok, akik húsz éve síkos angolnaként csúsznak bele minden repedésbe, ami egy miliméterrel is közelebb viszi őket az uralkodáshoz, levetkőzni önmagukat, átlépni árnyékukat, és végre egyszer a magyar nemzet sorsára figyelni személyes gyarapodásuk helyett?
 
Szerintem nem, és erre azok a megtévesztett tömegek is rájönnek majd, akik most úgy várják Viktor királyt, mint zsidók a messiást! 2014-ben el fogja kergetni a népharag őket is, eltűnnek a történelem süllyesztőjében, mindörökre. Happy End?
 
De Magyarország kibírja-e addig?!
 
„Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.
Orbán Viktor – 1993”
 
 
 

1 komment

Címkék: politika fidesz demokrácia koncepció múlt jelen

Kormányzati eredmények

2009.07.24. 12:40 Sváb

Ehhez nem szeretnék kommentárt fűzni, a maga nemében tökéletesen illusztrálja az elmúl évek kormányzati tevékenységét. Pusztán annyit jegyeznék meg, hogy ez a jéghegy csúcsa, azok az ügyek, amelyeket az elvtársak egymás kivégzésére tergettek ki. Mi lehet még a felszín alatt?!

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyar mszp bűnözés szdsz igazságszolgáltatás

Sláger a műveletlenség?

2009.07.22. 08:47 Sváb

 

Ma reggel munkába menet Slágerrádiót hallgattunk. Többen ülünk a kocsiban, így néha kénytelen vagyok végigszenvedni egy-két épületes műsort.

A mai azonban kimondottan fájdalmasra sikeredett. Nagytudású megmondóembereink a holdraszállás tényéről vitatkozgattak, nem túl épületes stílusban és szinten, de ez még elment. Azonban a harmadik kerék, Voga olyan orbitális baromságokat beszélt, hogy az már fájt. Az egy dolog, hogy nem tudja, hány űrhajós lépett a hold felszínére, de istenem, azért van az internet, hogy ezt megnézze. Az sem várható el egy átlagembertől, hogy megértse az alapkutatások jelentőségét. Az alapkutatásnak márpedig olyan a természete, hogy ritkán hoz azonnali látványos, kézzel fogható eredményt, de később nagyon sok mindent köszönhetünk neki. Pl a tépőzárat meg a teflont...

Egy átlagember esetében ezzel nincs is baj. De egy nagyközönségnek szóló, országosan hallgatott adóban azért legalább a wikipédiát át lehetne böngészni, mielött hülyeségeket beszél az ember!

Szólj hozzá!

Címkék: média jelen civilizáció

Pénz az ablakban

2009.07.21. 09:28 Sváb

2009 július 20.-án aláírták a támogatási szerződést a Széchenyi tér felújításáról.

Ugyan Domanyik Eszter azt mondta, hogy 12-én fogják aláírni a papirokat, a lényeg az, hogy sikerült. Alig két év teszetosza tökörészés után, majd' egy héttel a határidő után.

Jó lenne tudni, hogy ha alig egy hetet késnék mondjuk egy adóbevallással, akkor mi történne...

De ne legyünk negatívak, legalább megvan a pénz!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat győr támogatás

Szomszédok

2009.07.21. 09:24 Sváb

Nagyszüleim háza idén lesz 80 éves. Nagymamám oda is született, Nagyapám később nősült az öreg falak közé. Az öreg épület sok vihar kiállt, a háborúban például a hálószobában voltak az oroszok, a fészerben a németek, a család meg a kertben a szilvafa alá ásott bunkerben. Aztán, ahogy nőtt a família, egy oldalszárny is hozzá lett csapva az épülethez. Ez a "friss", alig negyven éves bővítmény lett eladva a minap.

Cigány család költözött oda. Nagymamám szegény teljesen kétségbeesett, Nagyapám csitítgatta. "Nem rossz emberek ezek, ne aggódjál már" - mondogatta. Lement a felújítás is, az ilyenkor szokásos ramazurival egyetemben. Az öregek nem szóltak semmit akkor sem, amikor éjszaka dolgoztak a házon, mert a nappal forgalmas környék miatt a feketemunkások ellenőrzéstől tartottak. Nem problémáztak a gázbevezetés mizériáin sem.
Akkor már furcsán ráncolták a szemöldöküket, amikor a kedves szomszédok "megkívánták" az egyik kertben lévő meggyet, és ha már így esett, nosza, szedtek is egy füleskosárnyival belőle. Ezt ugyanis lopásnak hívják felénk, de ez még nagy jóindulattal belefér a "kultúrális jellegzetességek" kategóriájába.
Van a szomszédoknak három loncsos, falurossza típusú kutyája. Ezekből a dögökből kettő kiszökött a minap. Ordenáré ramazurit csaptak, álló nap a bicikliseket hajtották, az autók között ugráltak. Mivel az út igencsak forgalmas, hiszen egy nagy ipari terület felé vezet, szinte csoda, hogy nem történt baleset.
A kutyák estére visszamentek, a család észre sem vette a kalandot.
Másnap Nagypapa átment, hogy szóljon, kerítsék be a kutyákat, mert a másik szomszédnak 25 000 forintjába került, hogy a kutyája lelökött egy biciklist az árokba. Az emberrel beszélt éppen, mikor a feleség kiállt a teraszra, és ordenáré módon üvöltözni kezdett.
A termetes asszonyság azt nehezményezte - nem éppen irodalmi stílusban - hogy a szomszédság származásuk miatt kirekesztő velük szemben, és hogy a kutyáikat is meg akarják ölni, és különben is menjenek a picsába!
Nagyapám nem szólt egy szót sem, csak hazament, és azt mondta Nagymamának:
- Igazad volt, ezek is csak ugyanolyanok, mint az összes többi!

Szólj hozzá!

Címkék: győr roma cigány jelen civilizáció

Show must go on...

2009.07.20. 12:29 Sváb

 

Mire számíthatunk a Fidesztől? Megváltásra? Nagytakarításra? A Haza felvirágoztatására?
Vagy efféle bizniszekre:
 
Adva van egy tér a soktornyos Veszprém városában, mégpedig emez:
 
A tényállás röviden, tömören a következő:
Adva van a téren egy régi áruház, a fantáziadús Dózsa nevet viselő
A tér többi része közterület, s mint olyan, forgalomképtelen.
Játszik még egy Ve-Spa Kft, amelynek a derék Hudvágner Tamás úr érdekkörébe tartozik.
Jeles hősünk – mintegy a véletlenek furcsa öszjátékaként – a Fidesz városi képviselője.
Nos, a prológussal megvolnánk, lássuk a konfliktust!
 
Az önkormányzat kemény 23 millió jó magyar forintért eladja a terület (köztér!) kétharmadát a Ve-Spa Kft részére. Egy kitétel van még, 130 millió forintos beruházást kell még végrehajtani. Nos, a Penny Market erre készségesen hajlandó, mivel a környéken nincs több bolt, sem erre alkalmas terület. Már nyélbe is üttetett az üzlet, 35 évre kibérelték a területet!
 
Hudvágner úr „elfelejtette” tájékoztatni a közgyűlést arról, hogy az említett Ve-Spa az ő tulajdonában van, sőt, még a szavazást sem hagyta ki!
És hogy mit mondott akkor, amikor ezt firtató kérdések hangzottak el?
 
„Szándékosan tettem - mondja Hudvágner Tamás. - Nem tudtam volna a dózsavárosiak szemébe nézni, ha pont az én voksom hiányzott volna az előterjesztés elfogadásához.”
 
Aha, még jó, hogy nem véletlenül... Ha még vannak valakinek messianisztikus illúziói arról, hogy mivel jár majd a Fidesz országlása, hát figyelmezzen ezekre a jelekre. Ezek az urak 2002 óta vágynak a hatalomra, mint kiéhezett hiénák a koncra.
 
Végezetül idéznék még egyet Hudvágner úr nyilatkozatából:
 
„Nincs lelkiismeret-furdalásom”

 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz bűnözés korrupció

Demokrácia

2009.07.17. 09:26 Sváb

 

 

 

 

 

A fenti kép jól szemlélteti a véleményemet a nyugati demokratikus berendezkedés élharcosáról, az USA-ról. Nincs apropója a képnek, csak gondoltam kiteszem, mert tetszik.

Szólj hozzá!

Címkék: vicc usa demokrácia

Egy főszakértő

2009.07.15. 14:15 Sváb

Új szakállamtitkárt neveztek ki a Pénzügyminisztériumban a 2010-es költségvetési tárgyalások szervezésére. Végh Szabolcs tekintetes államtitkár úr szakmai önéletrajza impozáns, akinek nincs meg, annak átküldöm SMS-ben.

Lássuk a főbb pontokat:
 
1998 – 2002: A hangzatos nevű Studium Generale iskolájában koptatja a padot. Ez egyébként nem más, mint egy sima egyetemi felvételi előkészítő a Közgázra. http://www.studiumgenerale.hu/
 
1998 – 2004: Közgáz. Ebben az időszakban valószínű már az elöbbi előkészítő is benne van.
 
2001:  Magyar Nemzeti Bank Kockázatelemzési és -kezelési önálló osztály, gyakornok
 
2002:  International Center for Economic Growth európai központ, gyakornok
2003 – 2007: Miniszterelnöki Hivatal, fogalmazó, tanácsos, kormánytanácsadó. Három munkakör úgy, hogy a Közgázt 2004-ben fejezte csak be. Hmmm-hmmm roppant tehetséges, ha valaki egy-két éves diplomával a zsebében már kormánytanácsadó lehet.
2007 - 2008  Magyar Nemzeti Bank, szakmai titkár, elemző
2008 - 2009  Magyar Államkincstár, főosztályvezető-helyettes
2009. május 11- től a Pénzügyminisztérium, szakállamtitkára
 
Impozáns karrier. Öt évvel a diploma után szakállamtitkár, az ország költségvetésének egyik kulcspozíciójában. Az évszázad egyik tehetségéről van szó, egy új Milton Keynesről! Vagy netán valami más van a háttérben...? Bár ebben a szakértőktől hemzsegő kormányba simán belefér ez is.

4 komment

Címkék: politika mszp gazdaság jelen

süti beállítások módosítása